Recept

Auberginecurry

11.08.2021

Värm ugnen till 200 grader. Skala och hacka grovt lök, vitlök, chili och ingefära. Kör allt med stjälkar av koriander i en mixer. Stek kryddorna i en stekpanna med kokosolja ett par minuter. Tillsätt lökpastan och stek i 5 minuter. Rör i chutney, jordnötssmör och miso samt salt och peppar. Skär aubergine i kuber och blanda ner i currypastan och...

Zucchinibiffar

10.08.2021

Riv zucchini grovt och salta med 1 tsk salt. Låt stå i 15 minuter och krama sedan ur vätskan. Hacka lök och mynta. Blanda zucchini, lök, mynta, ägg, bakpulver, smulad fetaost och 0,5 tsk salt och peppar. Blanda i lite mjöl i taget för att smeten inte ska bli för torr. Forma biffar och stek i olja tills de...

Nektarinpizza

10.08.2021

Så här års är nektariner och persikor väldigt fina. De passar bra på denna pizza.

Örtsalt

09.08.2021

Ett sätt att bevara färska örter som man odlat under sommaren är att göra ett eget örtsalt.

Smula ner jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt salt och mjöl och knåda till en smidig deg. Jäs i 1 timme. Värm ugnen till 250 grader. Knåda degen lite och dela i tre delar. Kavla ut till runda pizzor och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Strö över riven ost. Lägg på tunt skivat äpple, havtorn, chiliflakes och havssalt. Ringla över lite...

Dessa delikata småpajer passar bra på en sommarbuffé eller som picknickmat. Fyllningen kan också varieras med skinka, fetaost eller tomat. På bilden är fyllningen Västerbottenost.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart.

Värm ugnen till 225 grader. Skär sötpotatis i klyftor och lägg i en ugnsform och droppa över 1 tsk sesamolja. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Blanda miso, soja, ingefära och honung med 0,5 msk vatten. Pensla resten av sesamoljan på biffen och krydda med salt och peppar. När 10 minuter återstår av sötpotatisens tillagningstid stek köttet 1-3 minuter...