Recept

Värm upp ugnen till 175 grader. Smält smöret och vit choklad över ett vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och vallmofrö. Tillsätt smör och vit choklad. Täck en kakform med bakpulver. Häll i smeten och baka i ugnen i 20-25 minuter. Servera med vispad grädde eller glass.

Stek currypasta och ingefära i olja i två minuter. Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Skär pumps i mindre bitar och låt koka med i 5 minuter eller tills pumpan är klar. Skär brödet i kuber och stek i sesamolja tillsammans med sesamfrön. Salt brödkuberna. Låt droppa av på hushållspapper. Skiva vårlök. Lägg i nudlarna i soppan när...

Jag hade tur att hitta ramslök i skogen. Jag gjorde soppa och kex av denna goda primör.

Påskbuffé

03.04.2021

Min påskbuffé bestod av sill, lax, potatis, fänkålsallad, focaccia, ägg, köttbullar och Janssons frestelse.

Tapas (sv)

02.04.2021

Tapas kan göras på ett enkelt sätt till en festlig middag utan någon större ansträngning. Lägg upp serranoskinka, ostar, oliver, brödpinnar, rostat bröd och exotisk frukt på serveringsfat. Detta tar inte många minuter. Jag gjorde även en egen hummus. Görs genom att blanda kikärtor (i burk), vitlök, yoghurt, olivolja, tahini, spiskummin, salt och...

Gör en syrup genom att koka upp 3 dl socker och 3 dl vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin. Stäng av värmen och låt stå och dra i minst en timme.

Tidigare år har min familj firat påsken på Mallorca, i Port d'Alcudia. Förra året och detta åt är det inte möjligt. Denna gryta gör att jag ändå känner lite majorkinska vibes.

Värm upp ugnen till 225 grader. Skär varje kycklingfilé i 3 delar. Blanda riven halloumi, sesamfrön, persilja, timjan och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg på en annan tallrik. Doppa kyckling i vispat ägg och sen i halloumiblandningen och lägg i en ugnsform. Tillaga kyckling i ugnen i 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Skala räkor. Om du använder räkor med skal, vilket jag rekommenderar, använd skalen till att göra fond. Hacka lök och 1 vitlöksklyfta i mindre bitar. Stek lök, vitlök och räkskal under några minuter. Häll på vin och koka i 5 minuter på låg värme. Häll på fiskbuljong och koka i 10-15 minuter. Sila av fonden. Häll i en kastrull och...