Recept

Detta inlägg är en annons för Lyckas med mat och innehåller annonslänkar.

Häll av och skölj kikärtorna. Skala och hacka löken. Lägg allt i en kastrull. Koka i 20 minuter. Mixa i en mixer eller med stavmixer och servera med senap och bröd.

Dela blomkålen i mindre bitar och koka i saltat vatten i några minuter. Lägg tillsammans med laxen i bitar i en smord form. Vispa grädde och ägg lätt och tillsätt riven mozzarella. Häll detta över lax och blomkål. Salta och peppra. Tillaga i 175 grader i 35 minuter.

Skär köttet i småbitar. Stek lite i taget i en stekpanna och lägg på en tallrik. Köttet ska bara få en stekyta, det behöver inte vara genomstekt. Skala och skiva löken och stek i samma stekpanna i ca 10 minuter. Tillsätt köttet och ättiksgurkan. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Koka i ytterligare 10 minuter. Servera med ris eller...

Jag får mycket av min inspiration från TV-kockar. En TV-kock jag gillar är Nadiya Hussein. Hon gör snabba men smakrika recept som är perfekta för familjelivet. Detta recept är jättbra, maten lagar nästan sig själv.

Jag provade denna omtalade sallad i helgen. Trots att popcornen kanske inte tillförde så mycket så är det en fräsh sallad som jag kommer göra fler gånger i sommar. Jag serverade den med ugnsbakat kött men jag skulle gissa att den passar lika bra till grillat kött eller kyckling.

Ett recept perfekt för försommardagar. Om du inte har matjesill kan man använda sardiner (som på bilden).