Recept

Koka riset. Mixa linser, ägg och ströbröd. Rör ner riven morot, riven lök och riven vitlök. Tillsätt ost, citronskal, 2 msk dill, salt och peppar. Rulla ca 16 st bollar av smeten. Stek gyllene i smör. Rör ihop matyoghurt, hackad rödlök, 2 msk dill och honung till en sås. Salt och peppra vid behov. Servera linbollar med ris och dillyoghurt....

Blomkålstaco

01.06.2021

Värm ugnen till 200 grader. Dela blomkålen i buketter. Blanda paprika, spiskummin, salt och koriander med ägg i bunke. Vispa lätt. Vänd ner blomkålen och rör så att smet täcker all blomkål. Vänd sedan i panko på en tallrik. Lägg ut på bakplåtspapper på en plåt. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Skär grönsaker i bitar. Blanda majonäs med hackad...

Denna typiska sicilanska pastarätt har sitt ursprung i tiden då Sicilien regerades av araberna. En god kombination av medelhavssmaker och arabiska influenser.

Det här är den perfekta resträtten. Använd rester av ris och de grönsaker du har hemma, tex. vitkål, grönkål, blomkål, paprika, lök eller vårlök. Om du har rester av kyckling eller lite räkor kan man tillsätta detta.

Skala och hacka lök och vitlök. Skiva chorizo. Stek lök och vitlök i olivolja några minuter. Tillsätt chorizo, spiskummin och koriander och stek 2 minuter till. Häll i majs, svarta bönor, krossade tomater och salta och peppra. Tillsätt 1 dl vatten och rör om. Knäck försiktigt äggen i grytan en bit ifrån varandra och koka 5 minuter tills äggen...