Mallorca

14.04.2022

Efter nästan tre års pandemi och hinder för att resa blev äntligen den här påskresan av. Resmålet blev ett kärt återbesök till Port D'Alcudia på Mallorca. Både resandet i sig, resmålet och min egen inställning har förändrats under den här åren. Men ändå var det väldigt härligt och gott. Bilden ovan är den lokal specialitén, Pa Amb Oli, en...

Resor

24.03.2022

Veckan som kommer är det våffeldagen. Gör en variant av matiga våfflor med smak av taco. Jag börjar nu drömma om resor. I påsk kommer en resa utomlands äntligen bli av om allt går som det ska. Ser verkligen fram emot värme, sol, god mat och mycket mer. Se mina tidigare inlägg om resor. Som pricken på i:et gör jag denna goda ...

Nu törs man snart resa igen efter nästan två år utan resor utanför Sverige, för min del i alla fall. För en som gillar att resa har detta varit lite tungt. Men nu kommer hoppet åter och menyn denna vecka är inspirerad av recept från hela världen. Kolla gärna på inlägg om mina resor som inspiration.

Nu är det verkligen skördetid för grönsaker. Därför passar det bra med en helt vegetarisk vecka. Det är även bra med lite detox när man går över i hösten, enligt ayurveda. Kanelbullens dag inträffar 4 oktober och ett recept på goda sticky buns passar därför bra.

Värmande meny

22.09.2021

Recepten den här veckan är värmande. Gör gärna en god kolapaj till efterrätt. Flera av ingredienserna återkommer i ett par av recepten. Det är ofta smidigt att köpa lite mer av någon favoritingrediens och laga flera rätter av den.

Pumpameny

16.09.2021

Nu är det säsong för pumpa. Denna underbara grönsak som går att använda till så mycket. Dels i maten som i ett par av recepten i veckans meny. Man kan också använda den i bakning, t..ex. i en focaccia.

Comfort food

25.08.2021

Så här års börjar man vilja gå inomhus och mysa med lite god mat - Comfort Food

Så här i slutet av sommaren är det mycket som mognar i trädgården, till exempel bär och frukt. Jag har fått väldigt mycket plommon i år så veckans meny är inspirerad av plommon.

Än är inte sommaren över trots att semestern kanske är över. Nu kan man njuta av egna grödor och kryddor som ger somriga smaker. T.ex. kan man göra ett örtsalt av lavendel.

Detta inlägg är en annons för Lyckas med mat och innehåller annonslänkar.