Vegetarisk pizza bianco

28.09.2021

1 aubergine

1 dl olivolja

salt

2 mozzarella

0,5 dl gula russin

50 g pinjenötter

1 förpackning pizzadeg

1 lök

2 tsk socker

2 tsk vinäger

4 sardeller

50 g basilika

1 vitlöksklyfta

50 g parmesan

30 g pinjenötter

1 dl olivolja

peppar

Värm ugnen till 250 grader C. Rosta 50 g pinjenötter i en torr panna. Skär aubergine i skivor. Lägg på ett fat och salta. Låt ligga i 30 - 60 minuter. Under tiden skiva lök och stek i olja. När löken är mjuk häll på socker, vinäger och sardeller och puttra i 10 minuter. Salta och peppra. Mixa basilika, vitlök, parmesan, 30 g pinjenötter och olivolja med stavmixer till en pesto. Tryck på auberineskivorna med hushållspapper för att få bort vätskan. Stek aubergine så den får färg. Lägg pizzadegen på en plåt och baka i 5 minuter. Ta ut degen och lägg på skivad mozzarella, aubergine och stekt lök. Grädda i 5-8 minuter. Ringla över pesto och strö över pinjenötter och russin.