Värmande gryta
24.11.2021
300 g champinjoner
700 g fläskfilé
2 rödlökar
1 paprika
2 vitlöksklyftor
en bit färsk ingefära
3 dl crème fraiche
2 dl äppeljuice
2 msk kalvfond
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk sambal oelek
olja
ris
Rensa och dela svampen i mindre bitar. Stek svampen i olja i en gryta. När den är gyllene lägg på ett fat. Putsa köttet och skär i skivor. Stek i samma gryta så det får en stekyta. Ta upp och lägg på ett fat. Dela paprika och rödlök i bitar och stek i grytan. Riv vitlök och ingefära och tillsätt. Stek några minuter. Koka riset. Tillsätt creme fraiche, äppeljuice, kalvfond, soja, sesamolja och sambal oelek. Tillsätt köttet och svampen. Låt putra i 10 minuter. Servera den värmande grytan med ris.