Värmande gryta

24.11.2021

300 g champinjoner

700 g fläskfilé

2 rödlökar

1 paprika

2 vitlöksklyftor

en bit färsk ingefära

3 dl crème fraiche

2 dl äppeljuice

2 msk kalvfond

2 msk japansk soja

2 tsk sesamolja

1 tsk sambal oelek

olja

ris

Rensa och dela svampen i mindre bitar. Stek svampen i olja i en gryta. När den är gyllene lägg på ett fat. Putsa köttet och skär i skivor. Stek i samma gryta så det får en stekyta. Ta upp och lägg på ett fat. Dela paprika och rödlök i bitar och stek i grytan. Riv vitlök och ingefära och tillsätt. Stek några minuter. Koka riset. Tillsätt creme fraiche, äppeljuice, kalvfond, soja, sesamolja och sambal oelek. Tillsätt köttet och svampen. Låt putra i 10 minuter. Servera den värmande grytan med ris.