Varm smörgåstårta
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Supersavertravel.
1,5 paket stora Hönökakor
1 dl grädde
2 dl riven ost
1 purjolök
100 g färsk spenat
2 paket bacon eller 200 g skinka
2 dl creme fraiche
1 tsk rökt paprikapulver
tomater
salt och peppar
Värm ugnen till 200 grader. Skölj och skär purjo i 0,5 cm tjocka skivor. Skär bacon eller skinka i bitar och stek purjo och bacon eller skinka i en stekpanna. Häll på grädde och creme fraiche. Lägg i spenaten. Krydda med paprikapulver, lite salt och peppar. Låt puttra 5-7 minuter. Lägg ut två halvor Hönökaka på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på 1/3 av stuvningen. Lägg ett lager till med Hönökaka fast omlott mot förra lagret. Lägg på 1/3 av stuvningen. Lägg på sista lagret Hönökaka och det sista av stuvningen. Skiva tomater och lägg överst. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 10 minuter.