Ugnsbakad fårost med tomat och frasig polenta

02.06.2021

Två goda tillbehör till grillat kött eller kyckling.

Ugnsbakad fårost med tomat

2 paket fårost (feta av fårmjölk) a 150 g

2 msk olivolja

200 g halverade körsbärstomater

2 msk oregano

1 röd chili

svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg osten i en ugnsform. Droppa olivolja över. Lägg tomater runt om. Krydda med oregano, hackad chili och pepper. Baka i ugnen i 15 minuter.

Krispig polenta

5 dl vatten

2 dl polenta

1 tärning grönsaktbuljong

smör

olivolja

Koka upp vatten och buljong och lägg i polentan. Koka i 6 minuter. Smörj en springform. Häll i polentan och tryck ut så den blir jämn. Låt svalna. Detta kan förberedas och förvaras i kylen. Lite innan servering ta ut polantan och skär i tårtbitar. Stek krispiga i smör och olivolja.