Ugnsbakad fårost med tomat och frasig polenta
02.06.2021
Två goda tillbehör till grillat kött eller kyckling.
Ugnsbakad fårost med tomat
2 paket fårost (feta av fårmjölk) a 150 g
2 msk olivolja
200 g halverade körsbärstomater
2 msk oregano
1 röd chili
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg osten i en ugnsform. Droppa olivolja över. Lägg tomater runt om. Krydda med oregano, hackad chili och pepper. Baka i ugnen i 15 minuter.
Krispig polenta
5 dl vatten
2 dl polenta
1 tärning grönsaktbuljong
smör
olivolja
Koka upp vatten och buljong och lägg i polentan. Koka i 6 minuter. Smörj en springform. Häll i polentan och tryck ut så den blir jämn. Låt svalna. Detta kan förberedas och förvaras i kylen. Lite innan servering ta ut polantan och skär i tårtbitar. Stek krispiga i smör och olivolja.