Torsk och bacon med potatismos

17.08.2021

600 g torskfilé

1 paket bacon

1/3 purjolök

1 vitlöksklyfta

50 g grönkål

1 dl riven parmesan

1 dl vitt vin

2 dl grädde

salt och peppar

700 g potatis

2 msk smör

2 dl mjölk

salt och peppar

Värm ugnen till 200 grader. Skala och koka potatis. Hacka purjolök, vitlök och grönkål. Skär bacon i bitar och stek knaprigt. När bacon är krispigt lägg i purjo, grönkål och vitlök och stek ett par minuter. Häll i parmesanost och rör om. Stäng av värmen. Salta och peppra. Lägg torsken i en ugnsform och salt och peppra. Fördela baconfräset över och häll på grädde och vin. Tillaga i ungen i 15-20 minuter tills fisken är klar. När potatisen är mjuk gör mos med smör och mjölk. Salta och peppra. Servera torsk med mos. Jag hade lite räkor i kylen så jag garnerade med det också.