Torsk och bacon med potatismos
600 g torskfilé
1 paket bacon
1/3 purjolök
1 vitlöksklyfta
50 g grönkål
1 dl riven parmesan
1 dl vitt vin
2 dl grädde
salt och peppar
700 g potatis
2 msk smör
2 dl mjölk
salt och peppar
Värm ugnen till 200 grader. Skala och koka potatis. Hacka purjolök, vitlök och grönkål. Skär bacon i bitar och stek knaprigt. När bacon är krispigt lägg i purjo, grönkål och vitlök och stek ett par minuter. Häll i parmesanost och rör om. Stäng av värmen. Salta och peppra. Lägg torsken i en ugnsform och salt och peppra. Fördela baconfräset över och häll på grädde och vin. Tillaga i ungen i 15-20 minuter tills fisken är klar. När potatisen är mjuk gör mos med smör och mjölk. Salta och peppra. Servera torsk med mos. Jag hade lite räkor i kylen så jag garnerade med det också.