Sushisallad
Ibland är man sugen på sushi men orkar inte göra egen eller har möjlighet att köpa. Då kan den här salladen vara ett bra alternativ.
4 ägg
5 msk japansk soja
5 msk mirin
2 dl grönsaksbuljong
200 g sushiris
6 msk risvinäger
2 msk socker
salt
1 msk misopasta
en bit färsk ingefära
2 msk olja
1 tsk socker
2 tsk matchapulver
2 avokado
0,5 gurka
150 g sugar snaps
1 morot
2 msk vita och svarta sesamfrön
Koka äggen löskokta. Bland japansk soja, mirin och grönsaksbuljong. När äggen har svalnat lägg i marinaden i kylen i minst 1 timme, helst över natten.
Koka sushiris enligt förpackningen. Koka upp 3 msk risvinäger, 2 msk socker och lite salt. Häll över riset. Blanda 3 msk risvinäger, miso, riven ingefära, olja, 1 tsk socker och matchapulver till en dressing. Skär gurka i strimlor. Skala morot och gör strimlor med skalaren. Skär avokado i bitar. Lägg upp ris, avokado, gurka, morot och sugar snaps i skålar tillsammans med ägg. Droppa över dressing och sesamfrön.