Sushisallad

12.10.2021

Ibland är man sugen på sushi men orkar inte göra egen eller har möjlighet att köpa. Då kan den här salladen vara ett bra alternativ.

4 ägg

5 msk japansk soja

5 msk mirin

2 dl grönsaksbuljong

200 g sushiris

6 msk risvinäger

2 msk socker

salt

1 msk misopasta

en bit färsk ingefära

2 msk olja

1 tsk socker

2 tsk matchapulver

2 avokado

0,5 gurka

150 g sugar snaps

1 morot

2 msk vita och svarta sesamfrön

Koka äggen löskokta. Bland japansk soja, mirin och grönsaksbuljong. När äggen har svalnat lägg i marinaden i kylen i minst 1 timme, helst över natten.

Koka sushiris enligt förpackningen. Koka upp 3 msk risvinäger, 2 msk socker och lite salt. Häll över riset. Blanda 3 msk risvinäger, miso, riven ingefära, olja, 1 tsk socker och matchapulver till en dressing. Skär gurka i strimlor. Skala morot och gör strimlor med skalaren. Skär avokado i bitar. Lägg upp ris, avokado, gurka, morot och sugar snaps i skålar tillsammans med ägg. Droppa över dressing och sesamfrön.