Sticky buns (16 st)

30.09.2021

Kanelbullens dag närmar sig. Baka dessa sticky buns så är du förberedd.

Deg

25 g jäst

100 g smör

2 dl mjölk

1 dl muscovadosocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

0,5 tsk salt

7,5 dl mjöl

Fyllning

125 g smör

1,5 dl socker

1 msk kanel

1 msk vaniljsocker

150 g vit choklad

Glasyr

2 dl florsocker

2 msk vatten

1 tsk vaniljsocker

1 dl hackade hasselnötter

Ta fram smöret i god tid så att det är rumstempererat. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken. Tillsätt muscovadosocker, ägg, vaniljsocker, salt, smöret i klickar och nästan allt mjöl. Knåda väl tills degen är elastisk. Jäs i 30 minuter. Vispa smör, socker, kanel och vaniljsocker till fyllningen med elvisp. Hacka vit choklad. Kavla ut degen i en rektangel och bred på fyllning och strö över vit choklad. Rulla ihop och skär 16 bitar. Lägg i formar eller på bakplåtspapper. Låt jäsa 1 timme. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i 15-18 minuter. Rör ihop glasyren och ringla över när bullarna svalnat. Strö över hackade hasselnötter.