Sticky buns (16 st)
Kanelbullens dag närmar sig. Baka dessa sticky buns så är du förberedd.
Deg
25 g jäst
100 g smör
2 dl mjölk
1 dl muscovadosocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5 tsk salt
7,5 dl mjöl
Fyllning
125 g smör
1,5 dl socker
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
150 g vit choklad
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade hasselnötter
Ta fram smöret i god tid så att det är rumstempererat. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken. Tillsätt muscovadosocker, ägg, vaniljsocker, salt, smöret i klickar och nästan allt mjöl. Knåda väl tills degen är elastisk. Jäs i 30 minuter. Vispa smör, socker, kanel och vaniljsocker till fyllningen med elvisp. Hacka vit choklad. Kavla ut degen i en rektangel och bred på fyllning och strö över vit choklad. Rulla ihop och skär 16 bitar. Lägg i formar eller på bakplåtspapper. Låt jäsa 1 timme. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i 15-18 minuter. Rör ihop glasyren och ringla över när bullarna svalnat. Strö över hackade hasselnötter.