Småpajer (24 st)
Dessa delikata småpajer passar bra på en sommarbuffé eller som picknickmat. Fyllningen kan också varieras med skinka, fetaost eller tomat. På bilden är fyllningen Västerbottenost.
4 dl vetemjöl
175 g smör
0,5 tsk salt
3 msk vatten
100 g grönkål
1 gul lök
100 g riven ost
2 ägg
1 dl mjölk
salt och peppar
Mixa mjöl, smör och salt i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop till en pajdeg. Låt vila i kylen i 30 minuter. Tryck ut degen i 2 muffinsplåtar (12 hål i varje) och ställ in i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa bort stammen från grönkålen och skala lök. Hacka grönkål och lök grovt. Fräs på grönkål och lök i 3-5 minuter i stekpanna. Blanda ihop ost, ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg grönkål och lök i pajformarna och häll över äggstanning. Grädda i ugnen i 20 minuter.