Shepardspaj med blomkål
07.12.2021
600 g köttfärs
100 g champinjoner
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 lagerblad
1 kvist timjan
1 stort blomkålshuvud
2 msk smör
olja
150 g cheddarost
salt
peppar
Skiva champinjoner. Skala och riv morot. Bryn köttfärsen i olja i en gryta. Salt och peppra. När köttfärsen är brynt tillsätt riven morot och champinjoner. Pressa i vitlök. Blanda i tomatpuré och stek ett par minuter. Häll i vattten, buljong, timjan och lagerblad. Låt puttra i 20 minuter. Värm ugnen till 180 grader. Koka blomkål i buketter i saltat vatten, Häll av när blomkålen är mjuk. Tillsätt smör, salt, peppar och lite riven ost. Mosa lätt. Häll köttfärsen i en form och bred blomkålsmoset över. Strö över resten av osten. Tillaga i ugnen i 30 minuter.