Shepardspaj med blomkål

07.12.2021

600 g köttfärs

100 g champinjoner

1 morot

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

3 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1 lagerblad

1 kvist timjan

1 stort blomkålshuvud

2 msk smör

olja

150 g cheddarost

salt

peppar

Skiva champinjoner. Skala och riv morot. Bryn köttfärsen i olja i en gryta. Salt och peppra. När köttfärsen är brynt tillsätt riven morot och champinjoner. Pressa i vitlök. Blanda i tomatpuré och stek ett par minuter. Häll i vattten, buljong, timjan och lagerblad. Låt puttra i 20 minuter. Värm ugnen till 180 grader. Koka blomkål i buketter i saltat vatten, Häll av när blomkålen är mjuk. Tillsätt smör, salt, peppar och lite riven ost. Mosa lätt. Häll köttfärsen i en form och bred blomkålsmoset över. Strö över resten av osten. Tillaga i ugnen i 30 minuter.