Skaldjurs- och fisksoppa
300 g räkor
300 g lax i 2x2 cm kuber
200 g musslor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1 l fiskbuljong
1 g saffran
1 glas vitt vin
2 dl majonäs
citron
Skala räkor. Om du använder räkor med skal, vilket jag rekommenderar, använd skalen till att göra fond. Hacka lök och 1 vitlöksklyfta i mindre bitar. Stek lök, vitlök och räkskal under några minuter. Häll på vin och koka i 5 minuter på låg värme. Häll på fiskbuljong och koka i 10-15 minuter. Sila av fonden. Häll i en kastrull och tillsätt crème fraiche, saffran och lax till soppan. Koka i 5 minuter. Lägg i räkor och musslor så att de blir varma. Aioli: Riv eller pressa vitlök och blanda med majonäs. Tillsätt citronjuice, salt och peppar både i soppan och i aioli. Servera med vitt bröd och ett glas vitt vin.