Lax- och risnudelsallad (4p)
600 g laxfilé
1 msk furikake (sesamfrön och alger)
0,5 msk havssalt
1 zucchini
2 rödlökar
150 g sugar snaps
200 g risnudlar
70 g färsk spenat
Teriyakisås
0,5 dl japansk soja
0,5 dl sweet chili
3 msk råsocker
0,5 dl risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 msk sesamolja
0,5 msk majsstärkelse
Koriandermajonäs
1 ägg
2 tsk Dijonsenap
1,5 tsk limejuice
2,5 dl neutral olja
50 g färsk koriander
salt och peppar
Koka alla ingredienserna till teriyakisåsen utom majsstärkelse i en kastrull. Koka i 3 minuter. Lös upp majsstärkelsen i lite vatten och häll i såsen. Rör och låt sedan svalna.
Lägg ägg, senap och limejuice i en mixerskål. Tillsätt olja i droppar under kraftig vispning eller använd stavmixer för att göra en majonäs. Tillsätt hackad koriander, salt och peppar. Mixa slät med en stavmixer.
Värm ugnen till 200 grader. Lägg lax i portionsbitar i en ugnsform. Häll över teriyakisås, furikake och havssalt. Skiva zucchini och lök tunt och lägg i formen. Tillaga i 15-20 minuter. Koka nudlarna. När de är klara häll av vattnet och rör ner sugar snaps och spenat. Servera lax med nudlar och koriander majonäs.