Rabarberkaka med nötigt täcke
27.04.2021
Kaka
250 g rabarber
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Nöttäcke
100 g rostade och salta cashewnötter
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk mjöl
Värm upp ugnen till 175 grader. Smält smöret till kakan. Skär rabarber i 2 cm bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smält smör och mjöl blandat med bakpulver. Vänd runt till en jämn smet. Häll i smeten i en springform. Lägg i rabarber jämnt över kakan. Baka i 20 minuter.
Hacka nötterna. Häll i smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull och koka i 5 minuter tills det tjocknar. Häll i nötterna och rör runt. Häll nötsmeten över kakan och baka i ytterligare 15 minuter.