Rabarberkaka med nötigt täcke

27.04.2021

Kaka

250 g rabarber

100 g smör

2 ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

Nöttäcke

100 g rostade och salta cashewnötter

100 g smör

1 dl socker

2 msk mjölk

2 msk mjöl

Värm upp ugnen till 175 grader. Smält smöret till kakan. Skär rabarber i 2 cm bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smält smör och mjöl blandat med bakpulver. Vänd runt till en jämn smet. Häll i smeten i en springform. Lägg i rabarber jämnt över kakan. Baka i 20 minuter.

Hacka nötterna. Häll i smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull och koka i 5 minuter tills det tjocknar. Häll i nötterna och rör runt. Häll nötsmeten över kakan och baka i ytterligare 15 minuter.