Röd currysoppa (4p)
05.04.2021
1 msk olja
3 msk röd currypasta
1 msk riven ingefära
5 dl grönsaksbuljong
2 burkar kokosmjölk
800 g pumpa
4 skivor fullkornsbröd
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
250 g nudlar
4 vårlökar
2 dl böngroddar
färsk koriander
1 dl jordnötter
Stek currypasta och ingefära i olja i två minuter. Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Skär pumps i mindre bitar och låt koka med i 5 minuter eller tills pumpan är klar. Skär brödet i kuber och stek i sesamolja tillsammans med sesamfrön. Salt brödkuberna. Låt droppa av på hushållspapper. Skiva vårlök. Lägg i nudlarna i soppan när det är ca 2 minuter kvar. Servera i skålar och dekorera med koriander, böngroddar, jordnötter, brödkuber och vårlök.