Röd currysoppa (4p)

05.04.2021

1 msk olja

3 msk röd currypasta

1 msk riven ingefära

5 dl grönsaksbuljong

2 burkar kokosmjölk

800 g pumpa

4 skivor fullkornsbröd

2 msk sesamolja

2 msk sesamfrön

250 g nudlar

4 vårlökar

2 dl böngroddar

färsk koriander

1 dl jordnötter

Stek currypasta och ingefära i olja i två minuter. Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Skär pumps i mindre bitar och låt koka med i 5 minuter eller tills pumpan är klar. Skär brödet i kuber och stek i sesamolja tillsammans med sesamfrön. Salt brödkuberna. Låt droppa av på hushållspapper. Skiva vårlök. Lägg i nudlarna i soppan när det är ca 2 minuter kvar. Servera i skålar och dekorera med koriander, böngroddar, jordnötter, brödkuber och vårlök.