Popcornsallad med ugnsbakat kött
Jag provade denna omtalade sallad i helgen. Trots att popcornen kanske inte tillförde så mycket så är det en fräsh sallad som jag kommer göra fler gånger i sommar. Jag serverade den med ugnsbakat kött men jag skulle gissa att den passar lika bra till grillat kött eller kyckling.
Popcornsallad
50 g opoppade popcorn
1 dl majonäs
0,5 dl creme fraiche eller gräddfil
2 msk äpplecidervinäger
1 msk socker
2 tsk Dijonsenap
1 gul lök
300 g sugar snaps
0,5 gurka
200 g morötter
100 g selleri
popcornkrydda med ostsmak
olivolja
salt och peppar
Poppa popcorn och krydda med popcornkrydda och ställ åt sidan. Skala och skiva lök och morötter och lägg i en salladsskål. Skär gurka, sugar snaps och selleri i bitar och lägg i skålen. Blanda majonäs, creme fraiche, vinäger, socker och senap till en dressing. Salt och peppra och tillsätt lite olivolja. Häll över salladen och rör om. Precis innan servering höll över popcorn.
Ugnsbakat kött
500 g nötkött, t.ex. högrev
1 dl barbeque sauce
1 tsk liquid smoke
1 dl ketchup
1 msk råsocker
chili flakes
salt och peppar
Mixa allt till marinaden i skål Gnugga in köttet med marinaden. Lägg i en ugnssäker form. Tillaga i 2-3 timmar i 150 grader.