Pissaladiere (sv)
29.03.2021
Pissaladiere - Fransk lökpizza
Denna franska lökpizza är en bra rätt att äta i påsk. Räcker till 4 personer.
1 kil gul lök
3 viltöksklyftor
1 lagerblad
1 msk torkad timjan
4 msk olivolja
0,5 tsk salt
svartpeppar
1 dl svarta oliver
1 burk sardeller i olja
färsk timjan
pizzadeg
Värm upp ugnen till 225 grader.
Skala och skiva lök. Skala vitlök och pressa eller riv. Värm upp en stekpanna med olja och stek lök, lagerblad, salt, timjan och vitlök på låg värme i ca en halvtimme. Löken ska inte få färg utan bli mjuk och söt. Rulla ut pizzadegen på en plåt. Lägg ut den stekta löken jämnt på pizzadegen. Tryck försiktigt med en sked. Dekorera med oliver och sardeller och peppra. Baka i ugnen i 15 till 20 minuter. Strö över färsk timjan och njut tillsammans med ett glas rött franskt vin.