Pastagratäng med blomkål och tryffel
1 litet blomkålhuvud
2 msk olivolja
salt
300 g makaroner
1 lök
150 g spenat
250 g ricotta
50 g parmesan
2 dl grädde
1 tsk tryffelolja
250 g mozzarella
svartpeppar
Värm ugnen till 200 grader. Dela blomkålen i små buketter. Lägg hälften av blomkålen i en ugnsform och häll på olivolja och salt. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Koka resten av blomkålen i saltat vatten några minuter. Koka makaroner så den är al dente. Hacka lök och stek i en stekpanna. Tillsätt spenat och stäng av när spenaten mjuknat. Mixa den kokta blomkålen, ricotta och parmesan i en matberedare. Blanda i lök, spenat, den ugnsbakade blomkålen och grädde. Vänd i makaroner och tryffelolja. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och strö över riven mozzarella. Tillaga i ugnen i 20 minuter.