Pastagratäng med blomkål och tryffel

25.08.2021

1 litet blomkålhuvud

2 msk olivolja

salt

300 g makaroner

1 lök

150 g spenat

250 g ricotta

50 g parmesan

2 dl grädde

1 tsk tryffelolja

250 g mozzarella

svartpeppar

Värm ugnen till 200 grader. Dela blomkålen i små buketter. Lägg hälften av blomkålen i en ugnsform och häll på olivolja och salt. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Koka resten av blomkålen i saltat vatten några minuter. Koka makaroner så den är al dente. Hacka lök och stek i en stekpanna. Tillsätt spenat och stäng av när spenaten mjuknat. Mixa den kokta blomkålen, ricotta och parmesan i en matberedare. Blanda i lök, spenat, den ugnsbakade blomkålen och grädde. Vänd i makaroner och tryffelolja. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och strö över riven mozzarella. Tillaga i ugnen i 20 minuter.