Nektarinpizza
Så här års är nektariner och persikor väldigt fina. De passar bra på denna pizza.
Pizzadeg
Använd färdig pizzadeg på rulle eller gör en deg så här:
50 g jäst
1 tsk salt
3 dl vatten (37 grader)
1 msk olivolja
6 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Knåda för hand eller i maskin tills degen är väldigt elastisk. Jäs i 1 timme.
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
1 msk olivolja
salt och peppar
Riv eller pressa vitlöken. Blanda tomater, vitlök, olivolja och kryddor i en kastrull. Koka upp och mixa med stavmixer till en slät sås.
Pizza
2 mozzarella (125 g styck)
4 nektariner eller persikor
200 g chévre
50 g pinjenötter
3 msk flytande honung
Värm ugnen till 225 grader. Dela pizzadegen i fyra. Kavla ut. Bred på tomatsås och strö över mozzarella. Grädda i ugnen i 10 minuter. Skiva nektariner och lägg ut på pizzorna. Strö över chévre och pinjenötter. Grädda i ytterligare 5 minuter. Ringla över honung och servera.