Nektarinpizza

10.08.2021

Så här års är nektariner och persikor väldigt fina. De passar bra på denna pizza.

Pizzadeg

Använd färdig pizzadeg på rulle eller gör en deg så här:

50 g jäst

1 tsk salt

3 dl vatten (37 grader)

1 msk olivolja

6 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Knåda för hand eller i maskin tills degen är väldigt elastisk. Jäs i 1 timme. 

Tomatsås

1 vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater

1 tsk oregano

1 msk olivolja

salt och peppar

Riv eller pressa vitlöken. Blanda tomater, vitlök, olivolja och kryddor i en kastrull. Koka upp och mixa med stavmixer till en slät sås.

Pizza

2 mozzarella (125 g styck)

4 nektariner eller persikor

200 g chévre

50 g pinjenötter

3 msk flytande honung

Värm ugnen till 225 grader. Dela pizzadegen i fyra. Kavla ut. Bred på tomatsås och strö över mozzarella. Grädda i ugnen i 10 minuter. Skiva nektariner och lägg ut på pizzorna. Strö över chévre och pinjenötter. Grädda i ytterligare 5 minuter. Ringla över honung och servera.