Nadiyas ugnsbakade nudlar och kyckling (4p)
Jag får mycket av min inspiration från TV-kockar. En TV-kock jag gillar är Nadiya Hussein. Hon gör snabba men smakrika recept som är perfekta för familjelivet. Detta recept är jättbra, maten lagar nästan sig själv.
3 dl kokande vatten
30 g rörsocker
150 ml soja
30 g färskriven ingefära
4 rivna vitlöksklyftor
chili flakes
400 g kycklinglårfilé med eller utan ben
225 g nudlar
färsk koriander
vårlök
sesamfrön
Värm ugnen till 200 grader. Häll det varma vattnet i en ugnsform och tillsätt socker. Rör tills sockret har löst sig. Låt vattnet kallna. Tillsätt ingefära, vitlök, chili och soja. Lägg i kycklingen i marinaden och tillaga i ungen i 20-3o minuter. Ta ut formen och lyft ur kycklingen på en tallrik. Lägg i nudlarna i formen. Se till att de täcks av marinad annars tillsätt lite vatten. Lägg kycklingen överst och tillaga i ytterligare 10 minuter. Decorera med färsk koriander, skivad vårlök, sesamfrön och lite extra chili flakes.