Misostek med sötpotatis

16.06.2021

350 g sötpotatis

1 msk sesamolja

2 msk misopasta

1 msk soja

2 msk riven färsk ingefära

1 msk honung

250 g ryggbiff

1 msk sesamfrön

200 g haricot verts

Värm ugnen till 225 grader. Skär sötpotatis i klyftor och lägg i en ugnsform och droppa över 1 tsk sesamolja. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Blanda miso, soja, ingefära och honung med 0,5 msk vatten. Pensla resten av sesamoljan på biffen och krydda med salt och peppar. När 10 minuter återstår av sötpotatisens tillagningstid stek köttet 1-3 minuter per sida i en stekpanna. Lägg köttet på en tallrik och låt vila i 5-10 minuter. Strö över sesamfrön på sötpotatisen och ställ tillbaka i ugnen. Koka upp vatten och koka haricot verts. Häll misosåsen i stekpannan och värm upp. Lägg i köttet så att det glaceras. Ta upp köttet och skär i skivor. Servera kött med sötpotatis och haricot verts.