Misosoppa

14.12.2021

Den här goda misosoppan är bra tillsammans med sushi eller bara som den är för sig själv.

250 risnudlar

naturell olja

75 g svamp

150 g tofu

salt

chiliflakes

1 msk färsk riven ingefära

2 msk japansk soya

75 g broccoli

75 g misopasta

1 msk limejuice

1 tsk sesamolja

0,5 gurka i kuber

2 salladslökar, skivad

2 msk svarta och vita sesamfrön

0,5 dl hackade gröna örter, koriander och persilja t.ex.

Koka nudlarna och skölj med kallt vatten. Lägg undan. Stek svampen i olja. Lägg undan och stek tofun i kuber. Strö över salt och chili. Stäng av värmen. Koka upp en liter vatten och tillsätt ingefära, soya, broccoli i små bitar och svamp. Koka i 10 minuter. Ta ur ett par deciliter soppa och lös upp misopastan i den. Häll tillbaka i soppan och tillsätt limejuice och sesamolja. Häll soppan i skålar och tillsätt gurka, nudlar, salladslök, tofu, sesamfrön och örter.