Mellanzane Parmigiana (sv)

03.05.2021

2 stora aubergin

1 dl ströbröd

2 dl riven parmesan

500 g mozzarella

200 g färsk spenat

salt och peppar

olivolja

smör

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 msk torkad oregano

1 msk socker

1 msk röd vinäger

Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olivolja några minuter. Tillsätt tomatpuré och stek 1-2 minuter. Tillsätt krossade tomater, oregano, socker och vinäger. Koka i 20 minuter. Krydda med salt och peppar. Under tiden skär aubergine på längden i tunna skivor. Salta och lägg mellan fat eller plåtar. Vätskan kommer rinna ut. Ta bort vätska ett par gånger och pressa auberginen i 30 minuter. Torka av aubergine med lite hurhållspapper. Stek gyllene i smör och olivolja. Varva lager med aubergine, tomatsås, spenat, mozzarella och ströbröd blandat med riven parmesan i en ugnsform. Avsluta med ett lager med ströbröd och parmesan. Tillaga i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter.