Mellanzane Parmigiana (sv)
2 stora aubergin
1 dl ströbröd
2 dl riven parmesan
500 g mozzarella
200 g färsk spenat
salt och peppar
olivolja
smör
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk torkad oregano
1 msk socker
1 msk röd vinäger
Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olivolja några minuter. Tillsätt tomatpuré och stek 1-2 minuter. Tillsätt krossade tomater, oregano, socker och vinäger. Koka i 20 minuter. Krydda med salt och peppar. Under tiden skär aubergine på längden i tunna skivor. Salta och lägg mellan fat eller plåtar. Vätskan kommer rinna ut. Ta bort vätska ett par gånger och pressa auberginen i 30 minuter. Torka av aubergine med lite hurhållspapper. Stek gyllene i smör och olivolja. Varva lager med aubergine, tomatsås, spenat, mozzarella och ströbröd blandat med riven parmesan i en ugnsform. Avsluta med ett lager med ströbröd och parmesan. Tillaga i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter.