Malaisisk paneercurry (6p)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
2 msk kokosolja
1 msk ghee
4 cm färsk ingefära
1 msk senapsfrön
2 msk garam masala
1 tsk malen kardemumma
1 msk spiskummin
1 msk gurkmeja
salt och peppar
2 msk tomatpuré
2 tomater eller 100 g körsbärstomater
1 paprika
0,5 blomkålshuvud
3 dl vatten
1 burk tomater
500 g spenat
500 g paneer eller halloumi
3 vårlökar
Skala och hacka lök och vitlök och stek i kokosolja och ghee. Tillsätt riven ingefära och alla kryddor, tomatpuré, salt och peppar och stek i några minuter. Häll på lite vatten om det steker tort. Skär grönsaker och häll i grytan och stek i ytterligare två minuter. Häll i vattnet och burktomater samt spenat. Koka i 15-20 minuter. Skär paneer eller halloumi i kuber, skiva vårlök och lägg i grytan. Koka i 10 minuter. Servera med ris eller ugnsrostad butternutpumpa.