Malaisisk paneercurry (6p)

22.04.2021

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 grön chili

2 msk kokosolja

1 msk ghee

4 cm färsk ingefära

1 msk senapsfrön

2 msk garam masala

1 tsk malen kardemumma

1 msk spiskummin

1 msk gurkmeja

salt och peppar

2 msk tomatpuré

2 tomater eller 100 g körsbärstomater

1 paprika

0,5 blomkålshuvud

3 dl vatten

1 burk tomater

500 g spenat

500 g paneer eller halloumi

3 vårlökar

Skala och hacka lök och vitlök och stek i kokosolja och ghee. Tillsätt riven ingefära och alla kryddor, tomatpuré, salt och peppar och stek i några minuter. Häll på lite vatten om det steker tort. Skär grönsaker och häll i grytan och stek i ytterligare två minuter. Häll i vattnet och burktomater samt spenat. Koka i 15-20 minuter. Skär paneer eller halloumi i kuber, skiva vårlök och lägg i grytan. Koka i 10 minuter. Servera med ris eller ugnsrostad butternutpumpa.