Linsgryta
1 tsk malen koriander
1 tsk kanel
1 msk gurkmeja
1 msk curry
1 tsk paprikapulver
1 msk lökpulver
0,5 tsk kardemumma
1 tsk senapskorn
chili flakes
1 bit färsk ingefära
1 msk ghee eller kokosolja
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
2 msk mandelsmör
1 tärning buljong
1 paprika
70 g svartkål
1 burk kikärtor
1 dl röda linser
salt och peppar
Häll de torra kryddorna i en gryta utan fett och värm på medelvärme några minuter under omrörning. Hacka lök och vitlök. Skala och finhacka ingefära. Tillsätt ghee, lök, vitlök och ingefära till grytan och stek några minuter. Häll i kokosmjölk, mandelsmör och buljongtärning. Späd med vatten om det blir för tjockt. Dela paprika och svartkål i bitar och lägg i. Skölj kikärtor och linser och häll i grytan. Salt och peppra. Låt puttra 10-15 minuter. Servera med chutney.