Linsbollar med dillyoghurt (2p)
04.06.2021
175 g kokta röda linser
1 ägg
0,5 dl ströbröd
0,5 morot
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl riven ost
2 msk hackad dill
1 citron, skalet
0,5 tsk salt
peppar
smör
1 dl matyoghurt
2 msk hackad rödlök
2 msk hackad dill
1 tsk honung
ris för 2 portioner
Koka riset. Mixa linser, ägg och ströbröd. Rör ner riven morot, riven lök och riven vitlök. Tillsätt ost, citronskal, 2 msk dill, salt och peppar. Rulla ca 16 st bollar av smeten. Stek gyllene i smör. Rör ihop matyoghurt, hackad rödlök, 2 msk dill och honung till en sås. Salt och peppra vid behov. Servera linbollar med ris och dillyoghurt.