Linsbollar med dillyoghurt (2p)

04.06.2021

175 g kokta röda linser

1 ägg

0,5 dl ströbröd

0,5 morot

0,5 gul lök

1 vitlöksklyfta

0,5 dl riven ost

2 msk hackad dill

1 citron, skalet

0,5 tsk salt

peppar

smör

1 dl matyoghurt

2 msk hackad rödlök

2 msk hackad dill

1 tsk honung

ris för 2 portioner

Koka riset. Mixa linser, ägg och ströbröd. Rör ner riven morot, riven lök och riven vitlök. Tillsätt ost, citronskal, 2 msk dill, salt och peppar. Rulla ca 16 st bollar av smeten. Stek gyllene i smör. Rör ihop matyoghurt, hackad rödlök, 2 msk dill och honung till en sås. Salt och peppra vid behov. Servera linbollar med ris och dillyoghurt.