Linsbiffar (4p)
14.04.2021
175 g quinoa
250 g linser (här gröna)
1 gul lök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
färsk eller torkad mynta
1 ägg
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
150 g feta
1-3 dl mjöl
salt och svartpeppar
Koka quinoa och linser enligt förpackningar. Låt svalna. Skala lök, morot och vitlök och skär i bitar. Mixa lök, vitlök och morötter. Tillsätt mynta, ägg, spiskummin, curry och feta och mixa slätt. Blanda smeten med quinoa och linser samt 1 dl mjöl. Låt stå i 10 minuter. Försök att göra en boll av smeten. Om den faller isär tillsätt mer mjöl. Gör bollar och platta till biffar. Stek i 4 minuter per sida i en stekpanna med olja. Servera med grönsaker, hamburgerbröd, ris eller bulgur.