Laxcarpaccio och focacciamuffins (4p)
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokadirekt.se.
Focacciamuffins (LCHF) 6 st
2 ägg
100 cream cheese
50 g smält smör
0,5 kruka basilika
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
50 g fetaost
salt
Värm ugnen till 2oo grader. Vispa ägg pösigt med elvisp. Häll i cream cheese och vispa en stund. Tillsätt smält smör, hackad basilika och alla torra ingredienser. Smula i fetaosten. Klicka i smeten i muffinsformar eller muffinsbläck. Grädda i 20 minuter.
Laxcarpaccio
600 g laxfilé
1 citron
4 msk olivolja
0,5 broccoli
40 g babyspenat
50 g pinjenötter
svartpeppar och flingsalt
2 dl svarta oliver
Lägg laxen i frysen i 2 timmar. Ta fram laxen och skär i tunna skivor. Lägg upp på serveringsfat. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Riv skal av citron. Blanda citronskal med olivolja och 2 tsk citronsaft. Skiva broccoli tunt och lägg i kallt vatten en stund. Häll av broccoli och blanda med spenat och hälften av citronoljan. Lägg broccolisallad i mitten av laxtallriken. Strö över svartpeppar, flingsalt, pinjenötter och oliver. Häll över resten av citronoljan.