Laxcarpaccio och focacciamuffins (4p)

08.06.2021

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokadirekt.se

Focacciamuffins (LCHF) 6 st 

2 ägg

100 cream cheese

50 g smält smör

0,5 kruka basilika

1 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

50 g fetaost

salt

Värm ugnen till 2oo grader. Vispa ägg pösigt med elvisp. Häll i cream cheese och vispa en stund. Tillsätt smält smör, hackad basilika och alla torra ingredienser. Smula i fetaosten. Klicka i smeten i muffinsformar eller muffinsbläck. Grädda i 20 minuter. 

Laxcarpaccio

600 g laxfilé

1 citron

4 msk olivolja

0,5 broccoli

40 g babyspenat

50 g pinjenötter

svartpeppar och flingsalt

2 dl svarta oliver

Lägg laxen i frysen i 2 timmar. Ta fram laxen och skär i tunna skivor. Lägg upp på serveringsfat. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Riv skal av citron. Blanda citronskal med olivolja och 2 tsk citronsaft. Skiva broccoli tunt och lägg i kallt vatten en stund. Häll av broccoli och blanda med spenat och hälften av citronoljan. Lägg broccolisallad i mitten av laxtallriken. Strö över svartpeppar, flingsalt, pinjenötter och oliver. Häll över resten av citronoljan.