Lavendel créme brulée (8p)
7 dl vispgrädde
2,5 msk honung
1 vaniljstång
1 msk lavendelblommor
6 äggulor
havssalt
0,5 - 1 dl råsocker
Blanda grädde, honung, urskrapad vaniljstång, lavendelblommor och lite havssalt. Värm upp i en kastrull tills det kokar upp. Stäng av värmen och ta bort från plattan. Lägg på lock och låt stå i 30 minuter. Värm ugnen till 150 grader. Koka upp en stor kastrull med vatten. Vispa äggulor. Sila av grädden och häll försiktigt ner i ägg under vispning. Häll äggblandningen i formar. Ställ ner i en större form eller långpanna. Ställ in i ugnen och häll det kokta vattnet i den stora formen så ett vattenbad bildas upp till ca hälften av bruleeformarna. Låt stå i ugen i 20-30 minuter tills de är fasta men lite dallriga i mitten. Ta ut och svalna och ställ in i kylen i 30 minuter. Innan servering strö över råsocker och bränn av med en brännare eller i grillfunktionen på ugnen.