Krispig brysselkål med tryffelmajo
Adventstider är glöggtider. Dessa krispiga brysselkål är goda att ha som snacks på glöggminglet.
300 g brysselkål
1 dl mjöl
salt
0,5 tsk vitlökspulver
chili flakes
2 ägg
2 dl panko
1 dl parmesan
olja
1 dl majonäs
1 dl crème fraiche
några droppar tryffelolja
salt och peppar
Värm ugnen till 225 grader. Rör ihop majonäs, crème fraiche, tryffelolja, salt och peppar och låt stå kallt. Skär bort roten på varje brysselkål och ta bort fula blad. Halvera dem. Blanda mjöl, salt, vitlökspulver och chili flakes i bunke. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Blanda panko och riven parmesan i en bunke. Doppa brysselkål i mjölblandningen, sen i ägg och sist i panko. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja. Tillaga i ugnen i 10-15 minuter. Servera med tryffelmajo som dipsås.