Key Limepaj

20.04.2021

1 burk kondenserad mjölk

4 lime, skal och juice

3 tsk vaniljsocker

2 äggulor

1 ägg

80 g smör

250 g kakor eller kex

2 dl grädde

Värm upp ugnen till 175 grader. Blanda kondenserad mjölk, limejuice och limeskal från 3 lime med vaniljsocker. Rör försiktigt i ägg och äggulor. Ställ åt sidan. Smält smöret. Kör kakor eller kex i en mixer och häll i det smälta smöret för att göra en bas för pajskalet. Täck en form (32 x 25 cm) med bakplåtspapper och tryck ut pajskalsbasen i den. Tryck med baksidan av en sked.  Baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut pajskalet och häll i fyllningen och baka i ytterligare 15 minuter. Låt svalna i kylen i 30-60 minuter. Vispa grädde och täck pajen med den samt dekorera med rivet limeskal.