Japansk ugnspannkaka (4p)
Denna pannkaka påminner om okonomiyaki, som är en japansk pannkaka men denna görs i ugnen.
300 g rödkål
300 potatis
1 gul lök
2,5 dl mjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
3 msk teriyakisås
200 g bacon (valfritt)
0,5 dl furikake (svarta och vita sesamfrön blandat med alger, nori t.ex.)
koriander
Värm upp ugnen till 225 grader. Skala potatis och lök. Strimla rödkål, skiva potatis och lök och stek allt i stekpannan i 5-10 minuter. Lägg ut fräset på ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken tillsammans med ägg. Häll i resten av mjölken och salt. Häll pannkakssmeten på plåten. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Skär bacon i små bitar och stem knaprigt. Droppa av på lite hushållspapper. Ta ut plåten och pensla pannkakan med teriyakisås. Strössla över bacon, furikake och hackad koriander.