Halloumikyckling (4p)
500 g kycklingfilé
1 halloumi, riven
2 msk sesamfrön
2 msk finhackad persilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg, lätt uppvispade
1 broccoli
150 g haricot vert
70 g färsk spenat
olja
salt
peppar
1 avokado skivad
100 g rädisor skivade
1 msk honung
2 msk vinäger
4 msk olivolja
Värm upp ugnen till 225 grader. Skär varje kycklingfilé i 3 delar. Blanda riven halloumi, sesamfrön, persilja, timjan och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg på en annan tallrik. Doppa kyckling i vispat ägg och sen i halloumiblandningen och lägg i en ugnsform. Tillaga kyckling i ugnen i 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Dela broccoli i mindre bitar. Stek broccoli och haricot vert i olja i några minuter. Lägg broccoli, haricot vert, spenat, avokado och rädisor på ett serveringsfat.
Blanda honung, vinäger, olja och salt och peppar till en dressing. När kycklingen är klar lägg ovanpå salladen och droppa dressing över.