Gazpacho (sv)
En gul och en röd gazpacho. Perfekt en varm dag för att kyla ner sig.
Gul
0,5 gurka
200 g gula tomater
1 liten gul chili
1 vitlöksklyfta
400 g majs
2 msk olivolja
2 dl vatten
salt och peppar
körsbärstomater för dekoration
Mixa gurka, gula tomater, chili, vitlök, majs och olivolja. Tillsätt vatten så att tjockleken känns bra. Salta och peppra. Dekorera med halverade körsbärstomater.
Röd
500 g mogna röda tomater
4 selleristavar
1 gurka
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk ströbröd
1 liter tomatjuice
4 msk olivolja
tabasco efter smak
1 tsk socker
salt och peppar
Blanda bitar av tomater, gurka, lök, vitlök, ströbröd, tomatjuice och olivolja i en mixerskål. Ställ åt sidan i 15 minuter. Mixa sedan till en soppa. Krydda med socker, tabasco, salt och peppar. Servera iskall.