Gazpacho (sv)

20.04.2021

En gul och en röd gazpacho. Perfekt en varm dag för att kyla ner sig.

Gul

0,5 gurka

200 g gula tomater

1 liten gul chili

1 vitlöksklyfta

400 g majs

2 msk olivolja 

2 dl vatten

salt och peppar

körsbärstomater för dekoration

Mixa gurka, gula tomater, chili, vitlök, majs och olivolja. Tillsätt vatten så att tjockleken känns bra. Salta och peppra. Dekorera med halverade körsbärstomater.

Röd

500 g mogna röda tomater

4 selleristavar

1 gurka

0,5 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk ströbröd

1 liter tomatjuice

4 msk olivolja

tabasco efter smak

1 tsk socker

salt och peppar

Blanda bitar av tomater, gurka, lök, vitlök, ströbröd, tomatjuice och olivolja i en mixerskål. Ställ åt sidan i 15 minuter. Mixa sedan till en soppa. Krydda med socker, tabasco, salt och peppar. Servera iskall.