Fläderchampagne (2,5 l)

09.06.2021

15 nyplockade blomsterklasar

2,5 dl socker

1 msk vitvinsvinäger

2,25 l vatten

0,5 citron

Rensa blommorna från skräp men skölj inte. Blanda socker, vinäger och vatten i en bunke. Skölj citronen noga och skala av det gula av skalet. Lägg blommor, citronskal och citronjuice i bunken. Låt stå övertäckt i sval rumstemperatur i ett dygn. Sila av och häll på rengjorda glas eller plastflaskor med skruvkork. Lämna lite luft längst upp i flaskan. Låt stå i sval rumstemperatur i 3-4 dygn. Prova att skruva lite på en kork och se om det pyser. Det går också att prova att hälla upp lite och se om det är kolsyra i drycken. I så fall är den klar. Om inte vänta någon dag till. När kolsyra bildats förvara i kylen. Drycken håller sig någon vecka.