Fajitakyckling, sötpotatis och jordnötssalsa
1 hel kyckling eller 1 kg kycklingben
1 påse fajitakrydda
2 sötpotatisar
2 msk olivolja
salt
chili flakes
2 vitlöksklyftor
1 burk svarta bönor
1 burk majs
300 g körsbärstomater
2 dl jordnötter
1 rödlök
1 msk fisksås
Värm upp ugnen till 225 grader. Skär den hela kycklingen i fyra bitar. Gnugga in kyckling med fajitakrydda. Lägg kycklingen på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt med kanter. Skär sötpotatis i klyftor och lägg på plåten. Hacka en vitlöksklyfta och krydda kyckling med vitlök, salt, chili flakes och droppa olivolja över allt. Tillaga i 35 minuter. Rosta jordnötter i en stekpanna. Hacka lök och en vitlöksklyfta och lägg i stekpannan och stek några minuter. Häll över jordnötter och lök samt 200 g körsbärstomater i en mixerskål. Mixa med stavmixer eller mixer till en salsa. Tillsätt fisksås, salt och peppar. Skölj bönor och majs. Lägg på bönor, majs och resten av körsbärstomaterna på plåten och tillaga i ytterligare 10 minuter eller till kycklingen är klar.