Fajitakyckling, sötpotatis och jordnötssalsa

21.04.2021

1 hel kyckling eller 1 kg kycklingben

1 påse fajitakrydda

2 sötpotatisar

2 msk olivolja

salt

chili flakes

2 vitlöksklyftor

1 burk svarta bönor

1 burk majs

300 g körsbärstomater

2 dl jordnötter

1 rödlök

1 msk fisksås

Värm upp ugnen till 225 grader. Skär den hela kycklingen i fyra bitar. Gnugga in kyckling med fajitakrydda. Lägg kycklingen på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt med kanter. Skär sötpotatis i klyftor och lägg på plåten. Hacka en vitlöksklyfta och krydda kyckling med vitlök, salt, chili flakes och droppa olivolja över allt. Tillaga i 35 minuter. Rosta jordnötter i en stekpanna. Hacka lök och en vitlöksklyfta och lägg i stekpannan och stek några minuter. Häll över jordnötter och lök samt 200 g körsbärstomater i en mixerskål. Mixa med stavmixer eller mixer till en salsa. Tillsätt fisksås, salt och peppar. Skölj bönor och majs. Lägg på bönor, majs och resten av körsbärstomaterna på plåten och tillaga i ytterligare 10 minuter eller till kycklingen är klar.