Auberginepizza

30.03.2021

En vegetarisk pizza som påminner och kebabpizza. Jag använder ofta färdig pizzadeg på rulle. Det går snabbt att bara rulla ut på plåten. Men det går så klart bra att göra egen deg. Mina barn är inte så förtjusta i tillagade grönsaker så de brukar få en pizza med skinka och ost.

Recept

2 aubergin

olivolja

salt

rosmarin

chili flakes

tomatsås eller en burk krossade tomater

mozzarella

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

crème fraiche

ruccula

Skiva aubergine tunt. Lägg på en plåt och droppa olivolja över. Salta och krydda med rosmarin och chili flakes. Tillaga i 200 grader i 10-15 minuter. Ta ut ur ugnen. Lägg pizzadeg på på en plåt. Bred ut tomatsås eller tomatkross. Lägg på aubergine, skivad lök och mozzarella. Tillaga i ugnen i 15 minuter. Under tiden pressa eller riv vitlök i en stekpanna med olivolja. Stek några minuter. Blanda vitlöken med crème fraiche. Servera pizzan med klickar av vitlökssås och ruccula.