Auberginepizza
En vegetarisk pizza som påminner och kebabpizza. Jag använder ofta färdig pizzadeg på rulle. Det går snabbt att bara rulla ut på plåten. Men det går så klart bra att göra egen deg. Mina barn är inte så förtjusta i tillagade grönsaker så de brukar få en pizza med skinka och ost.
Recept
2 aubergin
olivolja
salt
rosmarin
chili flakes
tomatsås eller en burk krossade tomater
mozzarella
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
crème fraiche
ruccula
Skiva aubergine tunt. Lägg på en plåt och droppa olivolja över. Salta och krydda med rosmarin och chili flakes. Tillaga i 200 grader i 10-15 minuter. Ta ut ur ugnen. Lägg pizzadeg på på en plåt. Bred ut tomatsås eller tomatkross. Lägg på aubergine, skivad lök och mozzarella. Tillaga i ugnen i 15 minuter. Under tiden pressa eller riv vitlök i en stekpanna med olivolja. Stek några minuter. Blanda vitlöken med crème fraiche. Servera pizzan med klickar av vitlökssås och ruccula.