Påskbuffé


Min påskbuffé bestod av sill, lax, potatis, fänkålsallad, focaccia, ägg, köttbullar och Janssons frestelse.
Janssons frestelse
700 g potatis
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 burk ansjovis
1 gul lök
ströbröd
5 msk smör
svartpeppar
Värm upp ugnen till 230 grader. Skala potatis och skär i smala stavar. Skala och skiva lök och stek lök tills den är mjuk. Varva potatis, stekt lök och ansjovis i en ugnsform. Häll över grädde och 1 dl mjölk. Strö över ströbröd och små klickar med smöt. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i 40 - 45 minuter. Efter 20 minuter och häll på resten av mjölken om frestelsen ser torr ut.
Fänkålssallad
1 fänkål
1 äpple
dill
olivolja
citronjuice
salt
peppar
Skär fänkål i tunna skivor och lägg i isvatten så att den blir riktigt krispig. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Gör en dressing av olja, citronjuice, salt och peppar. Lägg i dill, fänkål, och äpple i en salladsskål och häll på dressing. Rör runt.