Crepes och födelsedagstårta
Det var min sons födelsedag idag och han önskade sig crepes. Så vi stödde det lokala creperiet. Detta recept på födelsedagstårta härstammar från min mans farmor.
Födelsedagstårta
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Värm ugnen till 175-200 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner i äggmixen. Häll till slut i det kokande vattnet och rör till en jämn smet. Baka i en smord kakform i 40 minuter.
Smörkräm
65 g florsocker
1 äggvita
100 - 125 g smör
1 tsk vaniljsocker
Vispa kraftigt florsocker, vaniljsocker och äggvita i en skål över ett vattenbad. Tillsätt små klickar med smör och fortsätt vispa tills det är en jämn smörkräm.
Glasyr
1 dl socker
1 msk kakao
1,5 tsk mjöl
1 dl mjölk
2 msk smör
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka i 5 minuter. Låt svallna helt.
Skär tårtbotten i två lager. Lägg smörkräm mellan, Bred glasyren över tårtan och dekorera med non stop.