Chorizo och biffgryta

Tidigare år har min familj firat påsken på Mallorca, i Port d'Alcudia. Förra året och detta åt är det inte möjligt. Denna gryta gör att jag ändå känner lite majorkinska vibes.
600 g högrev
200 g färsk chorizo
2 röda paprikor
1 gul eller röd lök
färsk rosmarin
2 tomater
1 burk tomater
2 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
2 dl rött vin
vatten
olivolja
salt
Skär kött, chorizo, lök, paprika och tomater i mindre bitar. Ju mindre desto kortare til behöver grytan koka. Värm upp olja i en gryta och stek kött och chorizo så att de får färg. Lägg i paprika och rosmarin. Stek i ett par minuter. Ta i resten av ingredienserna. Häll i vatten så att det mesta täcks. Koka i minst 2 timmar. Du kan också använda en slow cooker om du har en (koka i 4-6 timmar). Servera med vitt bröd, aioli och rött vin.
