Chorizo och biffgryta

01.04.2021

Tidigare år har min familj firat påsken på Mallorca, i Port d'Alcudia. Förra året och detta åt är det inte möjligt. Denna gryta gör att jag ändå känner lite majorkinska vibes.

600 g högrev

200 g färsk chorizo

2 röda paprikor

1 gul eller röd lök

färsk rosmarin

2 tomater

1 burk tomater

2 tsk spiskummin

1 tsk rökt paprikapulver

2 dl rött vin

vatten

olivolja

salt

Skär kött, chorizo, lök, paprika och tomater i mindre bitar. Ju mindre desto kortare til behöver grytan koka. Värm upp olja i en gryta och stek kött och chorizo så att de får färg. Lägg i paprika och rosmarin. Stek i ett par minuter. Ta i resten av ingredienserna. Häll i vatten så att det mesta täcks. Koka i minst 2 timmar. Du kan också använda en slow cooker om du har en (koka i 4-6 timmar). Servera med vitt bröd, aioli och rött vin.