Choklad och kolakaka

26.08.2021

125 g smör

1,5 dl socker

0,5 dl sirap

1,5 dl mjöl

4 msk kakao

2 ägg

flingsalt

1 dl grädde

1,5 dl salta jordnötter

50 g mörk choklad

200 g färskost

1 dl kolasås (färdigköpt)

Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Vispa socker och smör fluffigt. Vänd ner sirap, mjöl, kakao och lite flingsalt. Vänd ner ett ägg i taget och rör. Häll smeten i formen och baka i 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig. Kyl i kylskåp. Hacka 1 dl jordnötter grovt. Smält chokladen i micron eller i ett vattenbad. Blanda ihop jordnötter. choklad, färskost och 0,5 dl kolasås lite slarvigt. Bred ut över kakan. Toppa med resten av jordnötterna och ringla över resten av kolasåsen.