Choklad och kolakaka
26.08.2021
125 g smör
1,5 dl socker
0,5 dl sirap
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 ägg
flingsalt
1 dl grädde
1,5 dl salta jordnötter
50 g mörk choklad
200 g färskost
1 dl kolasås (färdigköpt)
Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Vispa socker och smör fluffigt. Vänd ner sirap, mjöl, kakao och lite flingsalt. Vänd ner ett ägg i taget och rör. Häll smeten i formen och baka i 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig. Kyl i kylskåp. Hacka 1 dl jordnötter grovt. Smält chokladen i micron eller i ett vattenbad. Blanda ihop jordnötter. choklad, färskost och 0,5 dl kolasås lite slarvigt. Bred ut över kakan. Toppa med resten av jordnötterna och ringla över resten av kolasåsen.