Blomkålsburgare (6p)
100 g vit quinoa
400 g blomkål
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
1 dl färsk persilja, hackad
2 ägg
50 g ströbröd
salt
peppar
olja att steka i
6 hamburgerbröd
majonäs
siracha
sallad
avokado
picklad rödlök
Koka quinoa enligt förpackningen och häll av. Värm upp ugnen till 200 grader. Gör små buketter av blomkålen och lägg i en ugnsform. Droppa olja över och krydda med salt, spiskummin, paprikapulver och chili och tillaga i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och hacka sedan till risstorlek. Lägg blomkål, persilja, quinoa, ströbröd och ägg i en bunke. Rör till en konsistens så att det går att göra burgare. Om smeten är för torr tillsätt ägg. Om smeten är för lös tillsätt mer ströbröd. Blanda majonäs och siracha till en dressing. Stek blomkålsburgarna tills de är gyllene. Servera i bröd med grönsaker och dressing.