Caponata med pumpa (6p)

27.10.2021

Caponata är en grönsaksröra vanlig på Sicilien. Den här med pumpa passar bra så här års.

1 lök

2 vitlöksklyftor

500 g pumpa

1 aubergine

1 zucchini

1 paprika

2 stjälkar selleri

olivolja

chili flakes

2 tsk basilika

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl vatten

1 dl pinjenötter

4 msk kapris

1 dl hackad persilja

4 tsk balsamicovinäger

flingsalt

Hacka lök och vitlök och stek i olivolja i en gryta. Skala pumpa och skär i mindre bitar. Hacka paprika, aubergine, zucchini och selleri. Tillsätt resten av grönsaker till grytan. Efter några minuter tillsätt chili flakes, basilika, tomatpuré, krossad tomat, vatten och buljong. Koka under lock i 20 minuter. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. När grytan är klar tillsätt kapris, pinjenötter, persilja och balsamicovinäger samt salt.