Caponata med pumpa (6p)
Caponata är en grönsaksröra vanlig på Sicilien. Den här med pumpa passar bra så här års.
1 lök
2 vitlöksklyftor
500 g pumpa
1 aubergine
1 zucchini
1 paprika
2 stjälkar selleri
olivolja
chili flakes
2 tsk basilika
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl pinjenötter
4 msk kapris
1 dl hackad persilja
4 tsk balsamicovinäger
flingsalt
Hacka lök och vitlök och stek i olivolja i en gryta. Skala pumpa och skär i mindre bitar. Hacka paprika, aubergine, zucchini och selleri. Tillsätt resten av grönsaker till grytan. Efter några minuter tillsätt chili flakes, basilika, tomatpuré, krossad tomat, vatten och buljong. Koka under lock i 20 minuter. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. När grytan är klar tillsätt kapris, pinjenötter, persilja och balsamicovinäger samt salt.