Caesarburgare (4p)
Detta inlägg är en annons för Lyckas med mat och innehåller annonslänkar.
Det här receptet är den klassiska Caesarsallad omvandlad till en burgare.
4 kycklinglårfiléer gärna med skinnet kvar
2 msk olivolja
1 msk färsk hackad rosmarin
1 salladshuvud
1 dl stekta baconbitar
1 dl riven parmesan
1 tsk citronskal
4 hamburgerbröd
salt och peppar
Dressing
1 ägg
1 äggula
1 skiva vitt bröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk vinäger
3 sardeller
1 dl riven parmesan
1 msk Dijonsenap
2 tsk citronjuice
1 dl olivolja
1 dl neutral olja
Lägg alla ingredienser utom oljan till dressingen i en mixerskål. Mixa ihop. Tillsätt oljan försiktigt droppvis och mixa till en majonäs. Salta och peppra. Värm ugnen till 175 grader. Stek kycklingen gyllene och salta och peppra. Lägg den i en ugnsform och krydda med rosmarin. Tillaga i ugn till kycklingen är klar. Blanda sallad, bacon och parmesan till en sallad. Skvätt lite citronjuice över kycklingen. Rosta bröden. Servera bröd med kyckling, sallad och dressing.