Caesarburgare (4p)

20.05.2021

Detta inlägg är en annons för Lyckas med mat och innehåller annonslänkar.

Det här receptet är den klassiska Caesarsallad omvandlad till en burgare.

4 kycklinglårfiléer gärna med skinnet kvar 

2 msk olivolja

1 msk färsk hackad rosmarin

1 salladshuvud

1 dl stekta baconbitar

1 dl riven parmesan

1 tsk citronskal

4 hamburgerbröd

salt och peppar

Dressing

1 ägg

1 äggula

1 skiva vitt bröd

1 vitlöksklyfta

1 tsk vinäger

3 sardeller

1 dl riven parmesan

1 msk Dijonsenap

2 tsk citronjuice

1 dl olivolja

1 dl neutral olja

Lägg alla ingredienser utom oljan till dressingen i en mixerskål.  Mixa ihop. Tillsätt oljan försiktigt droppvis och mixa till en majonäs. Salta och peppra. Värm ugnen till 175 grader. Stek kycklingen gyllene och salta och peppra. Lägg den i en ugnsform och krydda med rosmarin. Tillaga i ugn till kycklingen är klar. Blanda sallad, bacon och parmesan till en sallad. Skvätt lite citronjuice över kycklingen. Rosta bröden. Servera bröd med kyckling, sallad och dressing.