Aubergineröra

28.02.2022

God röra att ha som sås till kött, som en förrätt eller bara doppa bröd i och njuta.

2 auberginer

0,5 dl + 4 msk olivolja

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 tomat

2 msk tomatpuré

0,5 tsk gurkmeja

0,5 tsk spiskummin

0,5 tsk rökt paprikapulver

1,5 dl jordnötssmör

1 tärning grönsaksbuljong

1 skvätt vatten

salt och peppar

Skiva aubergine och strö salt över. Låt ligga i 30 minuter. Torka skivorna med hushållspapper och stek i 0,5 dl olivolja tills de är mjuka. Lägg på en tallrik med hushållspapper. Finhacka lök, vitlök och tomat. Fräs lök och vitlök i 4 msk olivolja en stund. Tillsätt tomatpuré och kryddorna. Fräs en stund och tillsätt hackade tomater. Tillsätt jordnötssmör, lite vatten och smulad buljongtärning. Lätt puttra i 20 minuter. Skär aubergine i bitar och blanda i och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Salta och peppra.