Auberginecurry
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
färsk koriander
1 chili
1 tsk spiskummin
1 tsk senapsfrö
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
1 msk currypulver
kokosolja
2 msk jordnötssmör
1 msk mango chutney
1 msk misopasta
2 stora aubergine
1 burk kokosmjölk
250 g körsbärstomater
Värm ugnen till 200 grader. Skala och hacka grovt lök, vitlök, chili och ingefära. Kör allt med stjälkar av koriander i en mixer. Stek kryddorna i en stekpanna med kokosolja ett par minuter. Tillsätt lökpastan och stek i 5 minuter. Rör i chutney, jordnötssmör och miso samt salt och peppar. Skär aubergine i kuber och blanda ner i currypastan och stek några minuter tills aubergine fått färg. Häll över allt i en ugnsfast form och häll i kokosmjölk och halverade körsbärstomater. Tillaga i ugnen i 40 minuter. Strö över färsk koriander och servera med ris och mango chutney.