Auberginecurry

11.08.2021

1 lök

3 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära

färsk koriander

1 chili

1 tsk spiskummin

1 tsk senapsfrö

1 tsk gurkmeja

1 tsk garam masala

1 tsk kanel

1 msk currypulver

kokosolja

2 msk jordnötssmör

1 msk mango chutney

1 msk misopasta

2 stora aubergine

1 burk kokosmjölk

250 g körsbärstomater

Värm ugnen till 200 grader. Skala och hacka grovt lök, vitlök, chili och ingefära. Kör allt med stjälkar av koriander i en mixer. Stek kryddorna i en stekpanna med kokosolja ett par minuter. Tillsätt lökpastan och stek i 5 minuter. Rör i chutney, jordnötssmör och miso samt salt och peppar. Skär aubergine i kuber och blanda ner i currypastan och stek några minuter tills aubergine fått färg. Häll över allt i en ugnsfast form och häll i kokosmjölk och halverade körsbärstomater. Tillaga i ugnen i 40 minuter. Strö över färsk koriander och servera med ris och mango chutney.