Ärtbiffar i hemgjorda tortillabröd
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hello Fresh.
Ärtbiffar
250 g torkade gula ärtor eller gröna frysta ärtor
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
0,5 msk bakpulver
salt och peppar
rivet citronskal
1 tsk spiskummin
2 msk hackad mynta
2 dl panko
olja att steka i
Om gula ärtor änvänds blötlägg i 12 timmar. Skala lök och vitlök. Mixa ärtor, lök, vitlök och resten av ingredienserna i en mixer till en jämn smet. Forma biffar och rulla i panko. Stek i olja i 3-5 minuter per sida tills de fått färg.
Hemgjorda tortillabröd
3 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2 msk olja
3,5 dl vatten
ca 1 dl majsmjöl till utbakning
Blanda alla torra ingredienser. Blanda i olja och nästan allt vatten. Blanda till en deg. Tillsätt resten av vattnet om degen är torr. Knåda degen på bänk och dela i 8 delar. Lägg plastfolie över och låt vila i 10 minuter. Kavla ut platta bröd av varje del och stek i stekpanna i lite olja ca 1 minut per sida. Lägg de färdiga bröden i en kökshandduk innan servering.
Servera ärtbiffar med grönsaker och valfri sås i bröden.