Ärtbiffar i hemgjorda tortillabröd

16.06.2021

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hello Fresh.  

Ärtbiffar

250 g torkade gula ärtor eller gröna frysta ärtor

0,5 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk hackad persilja

0,5 msk bakpulver

salt och peppar

rivet citronskal

1 tsk spiskummin

2 msk hackad mynta

2 dl panko

olja att steka i

Om gula ärtor änvänds blötlägg i 12 timmar. Skala lök och vitlök. Mixa ärtor, lök, vitlök och resten av ingredienserna i en mixer till en jämn smet. Forma biffar och rulla i panko. Stek i olja i 3-5 minuter per sida tills de fått färg.

Hemgjorda tortillabröd

3 dl majsmjöl

1 dl rismjöl

1 tsk bakpulver

2 msk fiberhusk

0,5 tsk salt

2 msk olja

3,5 dl vatten

ca 1 dl majsmjöl till utbakning

Blanda alla torra ingredienser. Blanda i olja och nästan allt vatten. Blanda till en deg. Tillsätt resten av vattnet om degen är torr. Knåda degen på bänk och dela i 8 delar. Lägg plastfolie över och låt vila i 10 minuter. Kavla ut platta bröd av varje del och stek i stekpanna i lite olja ca 1 minut per sida. Lägg de färdiga bröden i en kökshandduk innan servering.

Servera ärtbiffar med grönsaker och valfri sås i bröden.